İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Felsefi

Gelişmemiş Toplumların Davranışları Nasıl Mıdır? Gelin Bakalım…

Gelişmemiş Toplumların Davranışları Nasıl Mıdır? Gelin Bakalım…
+ - 0

Gelişmemiş Toplumların Davranışları Nasıl Mıdır? Gelin Bakalım… Bu yazımda Günseli ÖZ isimli bir hocamızın yazdığı, çok da güzel yazdığı bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Tabi bu gelişmişlik maddi olarak değildir. İnsan olarak gelişmişlik aslında gerçek bir insan olmakla alakalıdır.

Felsefi Şeyler kategorisindeki diğer yazılarım için tıklayınız.

 

Gelişmiş ve Gelişmemiş Toplumlar

Ukalalar / Uzmanlar

1 – Gelişmemiş toplumlarda, herkes herşeyi bilmektedir. Uzman olma diye bir şey yoktur. Alanına hakim insanlara bile akıl veren insanlar vardır. Sınır kavramı yoktur.  İllaki biri “hoop bilader dur bakalım” diye sınır çizilene kadar o sınır zorlanır hatta sınırlar geçilir.

1 – Gelişmiş toplumlarda, bu davranışlar saygısızlık olarak kabul edildiğinden insanlar böyle bir şeye yeltenmez duracağı yeri bilirler.

 

Saygısızlar /  Saygılılar

2 – Gelişmemiş toplumlarda, çalışkan ve üretken insanlar asla desteklenmez ve sevilmez. Meyve veren agaç taşlanır misali bu insanlar sürekli hedef tahtasındadır. Meyve ile kimse ilgilenmez, asıl ilgi konusu ağaçtır.

2 – Gelişmiş toplumlarda, üretime teşvik vardır. Çalışana saygı duyulur. İnsanlar kıskanılmaz, imrenilir. Kişiyle değil işiyle ilgilenilir.

 

Göz Boyarlar / İş yaparlar

3 – Gelişmemiş toplumlarda, yalakalık en üst seviyededir. Ufacık bir işi kocaman gösterip göz boyamayı severler. Ben, Ben, Ben diyen insanlarla doludur. Bir şeyleri inkar etmek en büyük savunmadır. Yeterliliklerini ve yetersizliklerini tanımlamazlar. Herşeyi kişiselleştirerek olayları ana konusundan çıkarıp arap saçına çevirirler.

3 – Gelişmiş toplumlarda, kişi kendisini tanır ve bilir. Zayıf ve güçlü yanlarının, zaaflarının farkındadır. Nerede yardım isteyeceğini, nerede dümene geçeceğini bilirler. Yeri geldiğinde ben, yeri geldiğinde biz olmayı bilirler. İnkar değil kabul vardır. Yalan değil doğrular vardır. Kişi kendisi ile barış içerisindedir. Yetersizliklerini kimseye mal etmez kendini geliştirmek ile uğraşır.

 

Kural Tanımaz / Kuralları Uyar

4 – Gelişmemiş toplumlarda, saygı?? Allah hak getire… İşine geldiği gibi davranır, kural tanımazlar.

4 – Gelişmiş toplumlarda, insanlar arada sevgi olmasa bile saygı duymayı bilirler. kurallara uyarlar.

 

Asık Suratlılar / Eğlenceliler

5 – Gelişmemiş toplumlarda, insanlar eğlenmeyi bilmezler. Asık suratı ciddiyet sanırlar ve iç disiplinleri yoktur. Harekete geçmek için her zaman birilerinden hareket bekler.

5 – Gelişmiş toplumlarda, insanlar eğlence içinde vakit ayırırlar. Hatta işlerini eğlenerek yaparlar. Disiplini asık ve ciddi bir surat olarak algılamaz, aksine yüzlerinde hep bir gülümseme vardır. İşini doğru yapma çabası içindedirler ki bu da bir disiplindir.

 

Sorun Üretirler / Çözüm Üretirler

6 – Gelişmemiş toplumlarda, insanlar adete birer sorun makinalarıdır. Çözüm değil sorun üretirler. Hep bir bahaneleri vardır. Yaptıkları şeyleri abartarak anlatmak en sevdikleri şeylerdir. Mütevazilik nedir bilmezler.

6 – Gelişmiş toplumlarda, insanlar daima çözüm odaklıdır. Sadeliği ve mütevaziliği benimserler.

 

Bu yazıyı okudukça aklınızda birileri geliyor değil mi? Her maddede yeni gözünüzün önüne yeni silüetler geliyordur. TABİKİ!.. Sonuçta toplum demek insan demektir. Bir toplumdaki insanlar ne kadar INSAN ise toplumda o kadar gelişmiştir.


Gelişmemiş toplumların davranışları yazımda bu kadar dostlar.

Felsefi Şeyler kategorisindeki diğer yazılarım için tıklayınız.

Diğer yazılarımızda görüşmek üzere dostlar. Sağlıcakla kalın.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)