İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. SQL

SQL Restore Database – Geri Yükleme

SQL Restore Database – Geri Yükleme
+ - 0

SQL Restore Database – Geri Yükleme , dersi ile sql eğitim setime devam ediyorum. Bu sefer de aldığımız yedeği geri yüklemeyi göreceğiz. Bu işlem sadece bak uzantılı sql yedekleri için geçerlidir. Burada iki şekilde restore yapabiliriz. Bir orjinal database üzerine ikinci yeni bir database olarak. Gelin SQL Restore Database – Geri Yükleme işlemini görelim.

Ayrıca bu da 200. yazım oluyor. Şöyle baktığımda siteyi açalı 9 ay olmuş. Tek yazar olarak bence gayet iyi bir sayı. Kaldı ki bir eğitim setimi bitirdim ikincisi de (yani bu) bitmek üzere. Bu ay önceki aylara göre yazı bir rekor kırmak istiyorum ama bakalım. ;) Bana destek verenlere sonsuz teşekkürler. Birşeyler öğrenmek için bana yazan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Pes Etmeyin

 

SQL Restore Database – Geri Yükleme

Eveet yedeğimizi aldık şimdi sıra geldi geri yüklemeye. İki farklı yok var demiştim.

1 – Database üzerine yazmak

2 – Yeni Database olarak kaydetmek.

 

1 – Database üzerine yazmak – Sql restore database from backup

Öncelikle açık tüm query sayfalarını kapatıyoruz. Sonrasında SQL Management Studio’yu da kapatıp açıyoruz. Sonra Restore edeceğimiz database üzerinde sağ tık yaparak Task > Restore > Database diyoruz. Sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

sql server restore database

Yeşil alan ile işaretli olan Device ‘i seçip yine yeşil okla gösterilen üç noktalı butona tıklıyoruz.

sql server restore database 1

Add’a tıklıyoruz.

sql server restore database 2

Açılan ekranda yedeğimizin yerini bulup seçiyoruz ve OK ‘a tıklıyoruz. Sonra tekrar OK’a tıklıyoruz.

sql server restore database 3

Sol kısımdan Options’a geliyoruz ve kırmızı ok ile gösterilen alanı işaretliyoruz. Bu alanı işaretlemez isek restore işlemini yapmaz. Hata alırız. Alanı işaretledikten sonra OK diyoruz ve database’imiz restore edilmiş oluyor. Yani üzerine yazılmış oluyor. Buraya dikkat ÜZERİNE YAZILIYOR.

2 – Yeni Database Olarak Kaydetmek.  Sql restore database to new database

Son aşama yani Options kısmındaki işlemler hariç ve aynı işlemleri tekrar yapıyoruz. Database’imizi seçtikten sonra küçük bir işlem yapıyoruz.

sql server restore database 4

Yaptığımız ufak değişiklik sarı renkle vurgulanmış alanda görüldüğü gibidir. Restore edilecek database’imizi seçtikten sonra sarı renkli alana database adı gelir. Burada sonuna 1 (bir) ekleyerek yada farklı bir şey yazarak yeni bir isim veriyoruz. Bu şekilde OK dediğimizde yeni database olarak restore olduğunu görebilirsiniz.

sql server restore database 5


SQL Restore Database – Geri Yükleme dersim de bu kadardı dostlar. Diğer derslerimizde görüşmek üzere.

Microsoft SQL Server & T-SQL Eğitim Seti ders listesi için tıklayınız.

Sağlıcakla ve Takipte Kalın. ?

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)