İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. İnternet

DMARC Kaydı Nedir?

DMARC Kaydı Nedir?
DMARC Kaydı Nedir?
+ - 0

Merhabalar, bu yazımızda DMARC Kaydı Nedir? sorusuna cevap vereceğiz. Bir DMARC kaydı, e-posta kimlik doğrulamasında başarısız olan iletilerin posta sunucuları tarafından nasıl ele alınması gerektiğine ilişkin önemli yönergeler sağlar.

DMARC Kaydı Nedir?

DMARC Kaydı Nedir?

DMARC kaydı, bir e-posta sunucusunun kimlik doğrulamasında başarısız olan bir e-postayı nasıl işlemesi gerektiğine ilişkin talimatları içeren bir TXT kaydıdır. DMARC kayıtlarını kullanarak, e-posta alıcılarının şüpheli bir e-postayı reddetmesi, karantinaya alması veya hiçbir şey yapmaması gerektiğini kontrol edebilirsiniz.

DMARC kaydı oluşturmak önemlidir çünkü sunucuların yasal e-postaları sahte olanlardan ayırt etmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, kimlik avı, e-posta sahtekarlığı ve CEO dolandırıcılığı gibi siber tehditleri en aza indirir. Bu nedenle, daha iyi e-posta güvenliği sağlamak için bir DMARC kaydı oluşturmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

 

DMARC Kaydı Örneği

Tipik bir DMARC kaydı, en az üç önemli bileşen (veya etiket-değer çifti) içerir. Bu örnek DMARC kaydını göz önünde bulundurun:

v=DMARC1; p=reject; rua=mailto:dmarc@yourdomain.com

 

Burada üç etiketimiz var: DMARC1 , reject ve mailto değerlerine sahip v, p ve rua dmarc@yourdomain.com.

  • v etiketi , DMARC sürümünü belirtir
  • p etiketi, politikadır (veya e-posta DMARC kontrollerinde başarısız olursa gerçekleştirilecek eylemdir )
  • Rua etiketi , DMARC raporlarının gönderileceği e-posta adresidir. Bu, barındırma şirketinizin e-posta adresi, kayıt operatörünüzün veya kendinizin e-posta adresi olabilir.

 

3 olası DMARC politikasının anlamı şu şekildedir:

  • None: DMARC’de başarısız olan iletiler için herhangi bir işlem yapılmaz, ancak e-postalarınıza ne olduğunu izleyebilmeniz için size yine de raporlar gönderilir. Politika yok olarak ayarlanırsa “DMARC politikası etkin değil” hatası alabilirsiniz.
  • Quarantine: DMARC kontrollerinden geçemeyen mesajlar, alıcıların önemsiz klasörüne konur.
  • Reject: Kimlik doğrulaması başarısız olan tüm e-posta mesajları tamamen reddedilir ve asla alıcınıza ulaşmaz. Başka bir deyişle, burada tanımlanan ilke , bir ileti kimlik doğrulamasında başarısız olduğunda bir iletiyi reddetmektir .

 

pct ve ruf gibi kullanabileceğiniz çeşitli diğer isteğe bağlı etiketler vardır . Ancak, basitlik adına, bunları örneklerimizde dahil etmeyeceğiz. DMARC kaydınızı yine de yalnızca 3 temel etiketle ayarlayabilirsiniz: vb ve rua .

WordPress e-postalarınızı işlemek için WP Mail SMTP kullanıyorsanız , DMARC’nin alanınızda doğru şekilde kurulmadığını size söyleyecektir. “DMARC Kaydı Bulunamadı” gibi bir hata da görebilirsiniz.

 


DMARC Kaydı Nedir? yazımızda bu kadardı arkadaşlar. İleride DMARC kurulumu hakkında bir yazı daha gelecektir.

İnternet hakkında daha fazla yazı için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Discord sunucuma katılmayı unutmayın. :D

Teknoloji ve Kodla kalın.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)