İlginizi Çekebilir
Visual Studio Nedir?
  1. Ana Sayfa
  2. Programlama

DevExpress Türkçe Dil Paketi İndirme [ÜCRETSİZ]

DevExpress Türkçe Dil Paketi İndirme [ÜCRETSİZ]
+ - 2

Merhabalar. Bu dersimizde ücretsiz olarak DevExpress Türkçe Dil Paketi İndirme konusunu anlatacağım. Devepxress’i Türkçe kullanmak istiyorsanız kendi sitesine giderek Localized assembly dosyalarını indirip kurmanız gerekmektedir. Bu yazımda da sizlere bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım.

DevExpress Türkçe Dil Paketi İndirme [ÜCRETSİZ]

Öncelikle ilk yapmamız gereken işlem devexpress sitesine giderek bir üyelik açmak olacaktır. Üyelik açmak için ücret ödemenize gerek yoktur.  Üyeliğinizi aldıktan sonra https://localization.devexpress.com/  sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Verdiğim sayfaya gittiğinizde aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

localization.devexpress

Bu işlemi daha önce yapmadıysanız bu liste boş olacaktır. Ben 2013 sürümünden beri devexpress kullandığım için gördüğünüz gibi daha önce talep ettiğim tüm Türkçe yerelleştirme dosyalarını görebilirsiniz.

Listeyi incelersek;

İlk olarak talep ettiğimiz sürümün versiyonunu, hangi dilde istediğimizi, istediğimiz dosyaların içerisinde kaç tane kelime veya cümle olduğunu, çeviri yüzdesini görebiliyorsunuz. Mesela son  indirdiğim sürümün henüz 67,8’i çevrilmiş buda demek oluyor ki bazı yerlerde hala İngilizce ifadeler görebiliriz.

Biz burada farklı bir sürüm istediğimiz için Add a Translation‘a tıklıyoruz. Açılan ekranda Versiyon ve dil seçiyoruz.

localization.devexpress localization.devexpress

Bu ekranda gerekli bilgileri seçtikten sonra Add diyoruz ve ekran kapanıyor. Yukarıdaki listeye istediğimiz versiyon ekleniyor ve sadece onu işaretledikten sonra Download diyoruz. İndirme direk olarak başlamıyor. İndirme dosyası hazırlandıktan sonra mail adresinize bir indirme linki gönderiyor.

DevExpress Türkçe Dil Paketi İndirme [ÜCTETSİZ]

Gelen dosyayı çalıştırdığınızda size bir sürü dosya veriyor. Daha doğrusu çıkartıyor (unzip)

DevExpress Türkçe Dil Paketi İndirme 2

Dosyaları çıkarma işlemi bittiğinde size Localized assembly dosyalarını veriyor. Tüm dosyaları tr adında bir klasöre atın ve o tr klasörünü de devexpress projenizin ana dizinine yani exe dosyasının olduğu klasöre atın.  Projeyi çalıştırdığınızda devepxress nesnelerinin Türkçe olduğunu göreceksiniz.


Bu yazımda bu kadar arkadaşlar. Diğer sql yazılarımızda görüşmek üzere…

Microsoft SQL Server & T-SQL Eğitim Seti ders listesi için tıklayınız.

Buradan C# Eğitim Setimde yayınladığım Github projeme ulaşabilirsiniz.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)

Yorumlar (2)

  1. 1 sene önce

    merhabalar siteyi natroda yayınladığımda şöyle bir hata aldım
    Could not load file or assembly ‘DevExpress.Data.v22.1’ or one of its dependencies. Strong name signature could not be verified. The assembly may have been tampered with, or it was delay signed but not fully signed with the correct private key. (Exception from HRESULT: 0x80131045)
    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Exception Details: System.IO.FileLoadException: Could not load file or assembly ‘DevExpress.Data.v22.1’ or one of its dependencies. Strong name signature could not be verified. The assembly may have been tampered with, or it was delay signed but not fully signed with the correct private key. (Exception from HRESULT: 0x80131045)

    Source Error:

    An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

    Assembly Load Trace: The following information can be helpful to determine why the assembly ‘DevExpress.Data.v22.1’ could not be loaded.

    WRN: Assembly binding logging is turned OFF.
    To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.
    Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.
    To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].
    yardımcı olabilirseniz teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.