İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Film - Dizi

Altered Carbon Dizi İncelemesi

Altered Carbon Dizi İncelemesi
Altered-Carbon-Dragon-Title-Card
+ - 0

Merhabalar. Bu yazıda Altered Carbon Dizi İncelemesi hakkında konuşacağım.  Altered Carbon, Bilincin ve hafızanın dijitalleştirilip, depolandığı bir gelecekte geçmektedir. Özel bir mahkum, yeni bir beden ile hayatına geri döner. Bu mahkum özgürlüğünü kazanmak için akıllara durgunluk veren bir cinayeti çözmesi gerekir.

 

Altered Carbon Dizi İncelemesi

alteredcarbon

 

Altered Carbon Konusu

Dizi, bilincin ve hafızanın dijitalleştirilip, depolandığı bir gelecekte geçmektedir. Özel bir mahkum, yeni bir beden ile hayatına geri döner. Bu mahkum özgürlüğünü kazanmak için akıllara durgunluk veren bir cinayeti çözmesi gerekir.

Dizinin Yaratıcısı: Laeta Kalogridis

Oyuncular: StarsChris Conner, Renée Elise Goldsberry, Dichen Lachman

Sezon Sayısı: 2

Bölüm Sayısı: 18

Bu gelecekte, insanlar bilincin ve hafızayı bir cihaz içerisinde kaydetmenin yolunu bulmuştur. Bu cihaz insanlara 7 yaşında, enselerinden takılır ve onların bir parçası olur. eğer beden ölür ancak bellek zarar görmez ise kişi bedenini değiştirebilir.

Altered Carbon, kelime anlamı ile Değiştirilmiş Karbon anlamına gelmektedir. Buradaki karbondan kasıt, karbon bazlı bir varlık olan bedenimizi temsil etmektir. Bilincin bir cihaz içerisinde depolanması mümkün hale geldiğinden dolayı fiziksel beden artık bir kıyafet haline gelmiştir. Dizinin adı da işte değiştirilebilen beden anlamı taşımaktadır.

Dizinin ilk sezonunda, son 250 yılını buz içerisinde geçirmiş olan Takeshi Kovacs adlı bir özel askerin, inanılmaz zengin bir adamın bir cinayeti çözmesini istemek için buzdan çıkarılması istemesi ile başlar. Bu özel asker, ailesini çocukken kaybetmiş ve ailesinden kalan tek kişi olan kız kardeşinden alınarak çocuk yaşta Koruyucu Devlet adında çalışan orduya katılmaya zorlanmıştır.

 

altered-carbon3

 

Uzun zamanlar Koruyucu Devlet’e hizmet ederken bir görev esnasında güvende olduğuna inandığı kız kardeşi ile karşılaşır. Kardeşler birbirlerinden ayırıldıklarında kız kardeş bir yakuzaya satılmış olduğunu öğrenir. Orduya katılmayı kabul etmesinin arkasındaki tek sebep olan kardeşinin güvende olması sözünün yalan olduğunu öğrendiğinde kız kardeşi ile kendi takımına karşı savaşır ve Koruyucu Devlet’e ihanet ederek kaçarlar.

Koruyucu Devlet’ten kaçarlarken iki kardeş, kendilerine Elçi diye hitap eden bir grupla karşılaşırlar ve onlara katılırlar. Aldıkları eğitim sonucunda birer Elçi olurlar.

Eğitimlerine devam ederlerken aynı zamanda Koruyucu Devlet ile savaşmaya çalışırlar. Ancak bir ihanet sonucu tüm yapılan sürpriz saldırı ile tüm elçiler ölür. Ana karakterimiz yıllarca kaçar ancak bir gün kendisi de yakalanır ve buza hapsedilir.

 


 

Altered Carbon Dizi İncelemesi bu kadardı. İkinci sezonunu çok beğenmesem de (Çok zorlama olmuş gibi) çok kötüydü de diyemem. Cyberpunk temalı güzel bir dizi olduğu için bir solukta iki sezonunu da bitirdim.

İzlemenizi Tavsiye ederim :)

Dizi Tanıtım ve Önerileri hakkında daha fazla yazı için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)