İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Film - Dizi

Uzay ve Zaman Kaosu The Cloverfield Paradox

Uzay ve Zaman Kaosu The Cloverfield Paradox
Cloverfield Paradox İnceleme
+ - 0

Merhaba bir netflix filmi olan Cloverfield Paradox filmini geçenlerde izledim ve bir inceleme yazmak istedim. Bir üçlemenin 3. filmiymiş ama önceki filmleri ile bağlı değilmiş. Değişik bir durum. Sinemada gösterim için yapılmış ancak sonra vazgeçilip netflix’e satılmış.

 

Cloverfield Paradox İnceleme

Film Netflix ve Paramount iş birliği ile yapılmış. Yönetmeni ise yeni bir isim. Çektiği 2. uzun metraj filmiymiş ve kadrosunda sağlam bir film.

Cloverfield Paradox İnceleme

 

Daha önce Cloverfield filmlerini izlemedim ve Cloverfield paradoxu hakkında hiçbir şey bilmeden sadece uzay ve bilim kurgu temalı olduğu için izledim. Her kadar Cloverfield paradoksu hakkında biraz bilgi edinmiş olmam ve ilgimi cezbedici bir konu olduğunu farketmiş olsam da filmde nasıl desem bir eksiklik hissettim.

Bu his, sanki filmde eksik bir şeyler var gibiydi. Arada kayıp parçaların olduğu tam olmayan bir film gibi. Bazı yerlerinde gizem katma çabaları yapılmış ama bu beni aşırı sıktı. Doğal olarak gelişen bir gizem değil de sanki gizem olması için ekstra çabalar sarf edilmiş ama bu çabalar da çok göze batıyor. Hatta bir parça cringe oldum diyebilirim.

Filmi izlediğinizde kendisinden önce bir iki film daha varmış hissi hiç vermiyor. Filmi bitirip biraz üzerine bakındığımda fark ettim. Keşke daha önce bilseydim önce onları izlerdim diye biraz düşünmedim değil.

Filmi genel olarak beğenmediğimi belirtmeliyim.

 

Olay örgüsü kısaca şöyle;

Dünya enerji krizine girmiş. fosil yakıtlar tükenmek üzere. Buna bağlı olarak açlıkta hat safhada. Ülkeler savaşın eşiğinde. Dünyaya kaos yayılırken, birileri devasa bir parçacık hızlandırma cihazına sahip bir uzay istasyonu kurmuş. 6 bilim insanı da bu uzay istasyonunda parçacık hızlandırıcı deneyi yaparak sonsuz enerji aramakta.

47 başarısız denemeden sonra başarılı bir deneme gerçekleşir ama ışın stabil olmadan başarısızlığa uğrayan deney, deney yapılan yıldız gemisini başka bir boyuta gönderir.

Bilim insanları neler olduğunu anlamak için istasyonda gezinirken duvarın içinde her yerinden kabloların geçtiği ve kimsenin de tanımadığı bir kadın bulurlar. Sonrasında bir adamın solucanları kaybolur, uzay istasyonunun yol bulucu cihazı olan jiroskobu kaybolur. Bir süre sonrasında da jiroskoptan sorumlu adam kaybolan solucanları kusarak ölür.

Solucanları kaybolan adam bir yerde tamir yaparken duvar adamın kolunu yutar. Kolunu kurtaramayınca yardım ister.

Yardım için gelenler adamın kolunu duvardan kurtarır ama adamın kolu kopmuştur. Ancak kolu kopan adam hiç acı çekmez, ortada kan vs de yoktur. Kolu sanki hiç olmamış gibi. Sonrasında başka sesler duyarlar, senin kaynağı, kopan koldur. Kolu bir kutuya koyup kaldırırlar. Sonra el bir şeyler yazmaya çalışır. Ele bir kalem verirler ve el, ölen adamın içini açın der. Ölen adamın içini açarlar ve ne görsünler, kayıp kocaman jiroskop ölü adamın midesinden çıkar. Birbiri ardına bana saçma sapan gelen olaylar dizisi sonunda, Duvardan çıkan kadın, kendi boyutunun uzay istasyonu yok olduğu için, yanlışlıkla geçtiği uzay istasyonunu ele geçirmeye çalışır.

Uzay istasyonunda en son iki kişi kalır ve parçaçık hızlandırıcıyı tekrar çalıştırarak eve dönerler. Boyut değiştirmelerine sebep olan sorunun parçacık hızlandırıcı cihazın havalandırılmaması olduğunu anladıklarından dolayı ilk olarak parçacık hızlandırıcıyı havanlandırırlar. Havalandırmadan sonra tekrar çalıştırırlar ve ışın stabil hale gelerek sonsuz enerjiyi elde ederler.

Dünya ile iletişim kurduktan sonra tamamen saçma bir şekilde tamir ekibinin gelmesini beklemeden kaçış kapsülü ile uzay istasyonunu terk ederek dünyaya inerler.

Ancak haberleri olmadığı bir şey vardır ki oda bir önceki boyutsal sorun yüzünden dünya devasa bir canavar saldırısı altındadır.

 


Ne kadar düşünürsem düşüneyim tamamen saçmala olayların arka arkaya koyulmuş olduğu bunu yapmana izin veremem klişeleri ile kaynayan ve mantık aradığınızda, “bir mekanda birçok gerçeklik yaşıyoruz. Yaşanan olayları algılayamayıp anlam veremememiz normal” diyip bırakıyorlar.

İşin özü ben beğenmedim. Eski filmleri olan “Cloverfield” (2008) ve “10 Cloverfield Lane” (2016) filmlerini de listeme aldım. Bir ara onlara da bakarım.

Başka yazılarda görüşürüz.

Filme buradan ulaşabilirsiniz.

Dizi Tanıtım ve Önerileri hakkında daha fazla yazı için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)