İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Wordpress

Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress Hatası Çözümü

Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress Hatası Çözümü
+ - 0

Merhabalar, bu yazımda web sitemde yaşadığım bir sorunun çözümü hakkında yazmak istedim. Web siteme giriş yapmaya çalıştığımda şu hatayı aldım “Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress” Bu yazımda da bu hatanın çözümüne bakacağız.

Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress

Sitemde Wordpress alt yapısını kullanıyorum. Admin paneline giriş yaptığımda sol üst kısımda PHP sürümünü güncellemem gerektiği uyarısını çıktığını gördüm. Bende bu php sürümünü nasıl güncelleyeceğimi araştırdım ve Cpanel üzerinden sürüm yükseltebileceğimi gördüm. Bu hata kısmında “PHP sürümünü nasıl güncelleyeceğinizi öğrenin” butonu vardı. Ona tıkladığımda aslında güncelleme yapmama gerek olmadığı hakkında bir sayfa çıkmıştı. Ancak yine de bu hata göstergesinin orada durmasını istemedim.  Bu hatayı gidermek için Cpanel’e giriş yaptım wordpress php sürümü yükseltme işlemini yaptım ve gördüğüm en son sürüme yükselttim. Ancak kısa süre sonra başlıktaki hatayı aldım.

İlk başta biraz korktuğumu söylemem gerekiyor. Hızlıca bu sorunun sebebini araştırdım. Araştırmalarım sonucunda bu hatanın sebebinin, sitemdeki PHP kodunun, sitemin kullanmakta olduğu PHP sürümüyle uyumlu olmamasıdır. Daha spesifik olarak, sorun PHP 7.0’dan itibaren kaldırılan eski MySQL uzantısıyla ilgili olduğunu öğrendim. Yani kullanılan mysql veri tabanı php 7 üzerinde çalışamıyor.

Bu sorunu çözmek için ise yaptığım şey Cpanel’e girip php veriyonunu düşürmek oldu. PHP 5 ‘in son sürümü olan 5.6 ya düşürmek yaşadığım bu sorunu çözmüş oldu.

 


Bu , yazımda bu kadar dostlar.  Diğer yazılarımızda görüşmek üzere.

Diğer Wordpress yazılarım için tıklayabilirsiniz.

WordPress Destek sayfasında bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Takipte ve sağlıcakla kalın. ?

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)