İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. C Sharp

C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch

Merhaba, C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch yazım ile DevExpress Nesneleri ve C# Eğitim Setime devam ediyorum.

C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch
+ - 0

Merhaba, C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch yazım ile DevExpress Nesneleri ve C# Eğitim Setime devam ediyorum. Bu yazımız çok fazla kullanacağımız SimpleButton ve benim daha önce hiç kullanmadığım CheckButton ve ToggleSwitch nesnelerine bakacağız. Bu ders nispeten diğer derslere göre kısa olacak çünkü bu nesnelerin çok fazla esprisi yok.

 

C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch

Dediğim gibi bu nesnelerin çok fazla esprisi yok. Sadece CheckButton ve ToggleSwitch nesnelerinin windows nesneleri arasında olmamasından dolayı form tasarımlarımızda daha hoş tasarımlar yapabilmemizi sağlıyor.

C# DevExpress SimpleButton

Windows Button nesnesinden neredeyse hiçbir farkı yok. Tüm devexpress nesnelerinde olduğu gibi sağ üst köşesindeki oka tıklayarak DevExpress SimpleButton özellikerine bakabilirsiniz.

C# DevExpress CheckButton

CheckBoxEdit ve SimpleButton nesnesinin birleştirilmiş hali diyebiliriz. Normalde button nesnesine tıkladığımızda, tıkladığımızda anca içe girer tıklamayı bıraktığımızda dışa çıkar bir mantıkla çalışır. CheckButton nesnesine tıkladığımızda içe girer ve öylece kalır. Yani CheckBoxEdit gibi bir seçim durumu vardır. Kaldı ki Bu nesnesin varsayılan eventi Click değil CheckedChanged eventidir.

Kullanım olarak, örneğin bir sınav uygulaması yaptınız diyelim. CheckButton nesnesini RadioGroup veya CheckBoxEdit yerine cevap şıkları için kullanabilirsiniz. Tasarım açısından biraz farklı bir görüntü sunar.

C# DevExpress ToggleSwitch

ToggleSwitch nesnesi bir On/Off yani Açık/Kapalı efekti sayesinde hoş görünen bir nesnedir. Tabi temelde yine CheckBoxEdit nesnesinden farklı değildir.

Şimdi, basit örnek yapalım;

SimpleButton nesnesine tıkladığımızda, CheckButton nesnesini Checked=True yapalım. CheckButton nesnesi eğer Checked=True ise ToggleSwitch nesnesi de ON olsun.

        private void simpleButton1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (checkButton1.Checked == true)
                checkButton1.Checked = false;
            else
                checkButton1.Checked = true;
        }
        private void checkButton1_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            if (checkButton1.Checked == true)
                toggleSwitch1.IsOn = true;
            else
                toggleSwitch1.IsOn = false;
        }

C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch 1    C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch

Yukarıda CheckButton ve ToggleSwitch görüyorsunuz…


C# DevExpress SimpleButton, CheckButton ve ToggleSwitch yazımda bu kadar arkadaşlar.

Bana destek olmak isterseniz, iletişim sayfamda verdiğim sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz.

C Sharp Eğitim Seti eğitimi sayfasına gitmek için tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz…

Bu yazı, sitemdeki 443. yazıdır… Sağlıcakla ve takipte kalın. ;)

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)