İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Programlama

C# Örnek Projeler Listesi #2

C# Örnek Projeler Listesi #2
C# Örnek Projeler Listesi
+ - 0

Merhaba, C# Örnek Projeler Listesi #2 yazımla bloğuma devam ediyorum. Bu yazımda sizlere C# ile yapabileceğiniz proje fikirleri vermek istedim. Gelin C# ile yapılacak projeleri görelim.

C# Örnek Projeler Listesi #2

Aşağıda aklıma gelen C# örnek projeler ve basit açıklamaları yer alıyor. Video veya metin olarak hazırladığım projeler olursa onları ilgili başlığın altına eklerim

 

Yeni Discord sunucuma katılmayı unutmayın. :D

 

 

1 – Film Arşiv Uygulaması

Bu uygulamada küçük çapta düşünürseniz izlediğiniz tüm filmleri kayıt altına alabilirsiniz. Kendi yorum ve düşüncelerinizi de yazarsınız. Dilerseniz listelerinizi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Büyük çapta düşünürseniz de bir web sitesi vs. yaparak diğer insanlarında girip kendi film yorumlarını yapabilecekleri bir uygulama yapabilirsiniz.

 

2 – Faiz Hesaplama Uygulaması

Girilen miktar, faiz oranı, taksit sayısı üzerinden faiz hesaplayan bir uygulama yapabilirsiniz.

 

3 – Sinema Bilet Satış / Rezervasyon Uygulaması

Sinemalar için bilet satış veya rezervasyon uygulaması yapabilirsiniz. Web üzerinden yaparak insanların rezervasyon yapmalarına imkan verebilirsiniz.

 

4 – Lokanta / Cafe / Restorant Uygulamaları

Lokanta, cafe ve restorant gibi mekan için rezervasyon uygulamaları yapabilirsiniz. Web üzerinden yaparak insanların rezervasyon yapmalarına imkan verebilirsiniz.

 

5 – Emlak Uygulaması

Ne kadar kapsamlı yaptığınıza göre sizi zorlayacak bir uygulama. Pazaryeri olarak insanlar kendi satılık/ kiralık emlak bilgilerini girer. Şirket bazlı olarak bir şirkete verilen ilanları takip edecekleri bir uygulama olabilir.

 

6 – Site / Apartman Yönetim Uygulaması

Site ve apartman yönetimleri yapan şirketlerin kullanabilecekleri bir uygulamadır. Personeller, atanan site ve apartmanları görüp yönetebilir. Site tanımlaması ile apartmanlar siteye eklenebilir ve yönetimi kolaylaştırabilir.

 

7 – Kırtasiye Takip Uygulaması

Aslında bir stok takip uygulamasını kırtasiyelerin de kullanabileceği bir hale getirebilirsiniz.

 

8 – Barkod Üretme Uygulaması

Stok takip uygulamalarına ek modül olarak eklenebilecek bir uygulamadır. Elbette bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilir.

 

9 – Tavla Oyunu Uygulaması

Ne diyebilirim ki tavla oyunu işte :D

 

10 – Santranç Oyunu Uygulaması

Ne diyebilirim ki santranç oyunu işte :D

 

11 – Kuaför Uygulaması

Kuaförler için özelleştirilmiş bir randevu takip uygulaması…

 


Evet arkadaşlar şimdilik aklıma gelen örnek uygulamalar bu şekilde. Sizler daha farklı uygulamalar bulabilirsiniz ve isterseniz yorum olarak ekleyebilirsiniz. Diğer derslerimizde görüşmek üzere…

C# Eğitim Seti sayfasına gitmek için tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bağlantıdan ulaşabilirsiniz… Github profilimde tüm projelerimi görebilirsiniz. Aynı zamanda sitemdeki sağ menüde projelerimin listesi yer almaktadır. Oradan kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)