İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. SQL

SQL Server INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE

SQL Server INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE
+ - 0

Merhaba arkadaşlar. SQL Server INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE dersim ile SQL Eğitim Setime devam ediyorum. Bir süredir SQL hakkında ders yazamıyordum. Bu yüzden INFORMATION_SCHEMA konusu da eksik kalmıştı. Bu günlerde bu konuyu tamamlamayı planlıyorum.

 

INFORMATION_SCHEMA view ‘ler (görünümler), bir veritabanda yer alan tüm nesneler hakkında bize meta veriler almamıza olanak tanır. Bu view’ler ana veritabanında Views / System Views  altında bulunabilir ve SQL Server üzerindeki herhangi bir veritabanından çağrılabilir. Bu View’lerin geliştirilmesindeki neden, tüm veritabanı platformlarında standart olmalarıydı. SQL 2005 ve SQL 2008’de bu INFORMATION_SCHEMA View’leri ISO standardına uygundur.

 

SQL Server INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE

SQL INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE görünümü, kolonlar için kullanılan alias (alias = as ) veri türleri hakkında bilgi almamızı sağlar. Varsayılan olarak alias veri türünü kullanan her bir tablo ve view için bu bilgileri bize gösterir.

Bu görünüm SQL Serverdeki herhangi bir veritabanı üzerinden çalıştırılabilir ve söz konusu veritabanındaki veriler için sonuçları gösterir. Bu görünümde dönen kolonlar ve açıklamaları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE

AdventureWork hazır veritabanı üzerinde sorgumuzu çalıştıralım ve sonuçlarına bakalım.

SELECT * FROM INFORMATION_SCHEMA.COLUMN_DOMAIN_USAGE

Aşağıdaki sonuçlarda DOMAIN_NAME sütunundaki “Name” veri türünün “ReviewerName” (ProductReview) ve Name (AddressType, ProductSubcategory, UnitMeasure) sütunları için çeşitli tablolarda kullanıldığını görebiliriz.

SQL Server INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE

Daha detaylı bilgi için Microsoft’un sitesine bakabilirsiniz.


SQL Server INFORMATION_SCHEMA COLUMN_DOMAIN_USAGE dersimiz de  bu kadar arkadaşlar. Diğer derslerimizde görüşmek üzere.

Microsoft SQL Server & T-SQL Eğitim Seti ders listesi için tıklayınız.

Buradan C# Eğitim Setimde yayınladığım Github projeme ulaşabilirsiniz.

Sağlıcakla ve Takipte Kalın. ?

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)