İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. SQL

SQL Create Script Data Export – Verileri Dışa Aktarma

SQL Create Script Data Export – Verileri Dışa Aktarma
SQL-Create-Script-Data-Export---Verileri-Dışa-Aktarma
+ - 0

Merhaba, bu yazıda SQL Create Script Data Export – Verileri Dışa Aktarma konusuna bakacağız. Biliyorsunuz projelerimde sql kullandığımda veri tabanı yedeğini ve create script dosyasını da bırakıyorum. Önceki C# IDLE Oyun Geliştirme – Fabrika Kurma Oyunu (İskelet) yazımda da sql kullandım ve örnek dataların önemli olmasından dolayı dataları da dışa aktarmak gerekiyordu. Bu yüzden bu yazıyı yazma gereği duydum.

Youtube Videosuna Buradan ulaşabilirsiniz.

 

SQL Create Script Data Export – Verileri Dışa Aktarma

Veritabanı üzerinde sağ tık yapalım ve Tasks > Generate Scripts… diyelim.

SQL Create Script Data Export - Verileri Dışa Aktarma

Açılan aşağıdaki ekranda next diyelim.

SQL Create Script Data Export - 2

Açılan aşağıdaki ekranda ilk seçeneğin seçildiğinden emin olalım ve next diyelim.

SQL Create Script Data Export - 3

Aşğıdaki açılan ekranda çıktıyı kaydetmek istediğiniz klasör yolunu seçin ve Advanced‘e tıklayın.

NOT: Eğer burada Next derseniz sadece create script oluşur. Eğer dataları da dışa aktarmak istemiyorsanız next next diyerek devam edebilirsiniz.

SQL Create Script Data Export - Verileri Dışa Aktarma 4

Advanced ‘e tıkladığımızda aşağıdaki ekran açılacaktır. Kırmızı oklarla işaretli alana tıklayın ve orayı diğer görseldeki gibi Types of data to script ayarını  Schema and Data olarak ayarlayın.

export data settings 5

Types of data to script ayarını  Schema and Data olarak ayarlayın.

export data settings 6

OK diyerek ekranı kapatın ve next next finish diyerek devam edin. Aldığınız çıktıda tüm dataların insert komutlarının yazılmış olduğunu göreceksiniz.


Bu yazımda bu kadardı. Diğer yazılarda görüşmek üzere….

SQL Eğitim Seti eğitimi sayfasına gitmek için tıklayınız.  Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme buradan ulaşabilirsiniz…

Arkadaşlar ayrıca Telegram kanalıma abone olabilir ve yeni yazılardan anında haberdar olabilirisiniz.  Discord’a katılmayı unutmayın.

Sağlıcakla ve kodla kalın….

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)