İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Anime - Manga

009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme

009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme
009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme
+ - 0

Merhabalar bu yazımızda Cyberpunk evrenine ait bir anime olan 009-1 anime tanıtım ve inceleme yapalım. Bu gibi çok daha fazla anime incelemesi ve tanıtımı yapacağım. :)

009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme

009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme

009-1 Konusu

“009-1” kod adlı güzel bir cyborg casus olan Mylene Hoffman, 140 yıldır aralıksız devam eden soğuk savaşın hiç bitmediği alternatif bir dünyada yaşamaktadır.. Dünya, Batı ve Doğu bloğu olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Çatışma meydana geldikçe, ikisi arasındaki maskeli barış balosu yavaşça dağılır. Politika aracılığıyla, iki grup teknoloji üzerindeki üstünlük ve nükleer saldırı tehditlerine karşı savaşıyor. Diğer üç ajanla birlikte çalışan Mylene Hoffman, üstleri tarafından verilen görevleri yerine getirirken aldatma, kaos ve rekabetle çevrilidir.

  • Bölüm Sayısı : 12
  • Yayınlanma: 6 Ekim 2006 – 22 Aralık 2006
  • Yapımcılar: Aniplex, TBS, Sony Music Entertainment
  • Stüdyo: Ishimori Entertainment
  • Kaynak: Manga
  • Türler: Aksiyon, Bilimkurgu
  • Tema: Meka, Bilim-Kurgu
  • Demografi: Seinen

 

009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme

 

009-1 İnceleme ve Yorum

90’lı yıllara kadar devam eden Soğuk Savaş döneminde geçen bir seridir kendileri. Dünya ikiye bölünmüştür ve bunlar Batı ve Doğu bloklarıdır. Batı ve Doğu blokları, casusları, tetikçileri ve diğer stratejik araçları kullanarak diğer grup üzerinde bir üstünlük elde etmeye çalışıyor. Batı Bloğu için çalışan seski casusumuz Mylene Hoffman, diğer ismiyle Ajan One, Zero Zero Nine adlı tamamı kadınlardan oluşan bir grubun üyesidir. Sibernetik yoluyla çeşitli silahlarla donatılmış bir grup istihbarat casusudur. Myleen’in cephaneliği göğsünde çift makineli tüfek, ışın tabancası ve çizmelerinde iğneli tabancalardan oluşuyor. Arkadaşları bazen kollarından patlayıcılar fırlatıyorlar. Bu iyi eğitimli grup, birlikte veya tek başına casusluk, gizli görev veya suikast operasyonları yürütüyor.

009-1, Ishinomori Shotaro‘nun 1960’lıyılların sonlarına ait bir mangasına dayanmaktadır ve gösterinin şık doğasıyla ilgili olarak, bu kesinlikle dikkate alınması gereken bir şeydir. Dizi, esas olarak o döneminkilere hitap edecek çok eski bir okul tarzında yapılır; Kuşkusuz bazı modern özelliklere sahip ama bu anime herkes için değil.

Manga, Soğuk Savaş sırasında yazıldı. Anime, mangadaki karşılığını takip ediyor ve mutant çocukları, gelişmiş silahları, syborgları ve androidleri ekleyerek Soğuk Savaş’ı doksanların ötesine taşıyor. 009-1, James Bond ile benzerlikler taşıyor, ancak birçok yönden tatlı özel ajanın zekasından yoksun.

 

009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme

 

İlk bakışta 009-1, seksi ajanlarla birlikte hayran servisi, seks sahneleriyle dolu silahlı hatunların olduğu anime gibi görünüyor.

Ancak, ikinci bölümde, dizi farklı bir hal alıyor ve kısa süre sonra, silahlı ve akılsız kızlar izlemediğinizi fark ediyorsunuz. Hikaye esas olarak Mylene Hoffman etrafında dönüyor ve karakterini solo görevleriyle geliştiriyor. Mylene Hoffman bir profesyonel olmasına ve işini ciddiye almasına rağmen, sık sık kurbanlarının sevdiklerine ve hatta bazen hedeflerine şefkat gösterir; ama gerçekten hak ettiğine inandığı kişilere ölümü dağıtacaktır.

009-1 animesi izlenebilir bir dizi ancak eksiklikleri var ve tam potansiyeline ulaşamıyor. Bir kere Mylene Hoffman geliştirilen tek karakterdir. Ekibindeki diğer ajanlar bir geçmişe sahip değiller ve rolleri hemen hemen yok. Bunun için pek bir mazeret yok, çünkü en az iki bölüm azda olsa amaca hizmet etti.

Seriyle ilgili gördüğüm diğer bir büyük sorun ise kesinlikle karakter tasarımlarıdır.. Özellikle Mylene Hoffman örneğinde olduğu gibi dizideki kadın karakterler için fazladan çaba sarf edilmiş. Olabildiğince seksi yapmak için uğraştılar ancak ne yazık ki diğer karakterler unutuldu. Karakter tasarımları, özellikle daha modern anime sevenler için korkunç. Arka planlar için yapılan sanat çalışmaları da zaman zaman aynı derecede berbat. Binalar bazı durumlarda neredeyse bir kaç tuğlaya benziyor. Diğer zamanlarda, sanat eseri gibidir.


 

009-1 Anime Tanıtım ve İnceleme de bu kadardı. Diğer anime yazılarında görüşmek üzere… Dediğim gibi daha fazla bir çok cyberpunk temalı anime incelemesi gelecektir.

İzlemenizi Tavsiye ederim :)

Dizi Tanıtım ve Önerileri hakkında daha fazla yazı için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Anime & Manga Tanıtım ve Önerileri hakkında daha fazla yazı için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)