1. Ana Sayfa
  2. Anime - Manga

One Piece – Yeni İmparator Monkey D. Luffy [Çeviri]

One Piece – Yeni İmparator Monkey D. Luffy [Çeviri]
+ - 6

One Piece – Yeni İmparator Monkey D. Luffy [Çeviri] , yazım ile one piece teori ve görüşler yazılarımıza devam ediyorum. Bu yazımda da diğer çeviri yazılarımda olduğu gibi kendi düşüncelerimi de katarak yazacağım. Bu yazı one piece manga yaşananları konu aldığından dolayı, manga okumuyorsanız spoiler olacaktır. Gelin One Piece Yeni İmparator Monkey D Luffy [Çeviri] yazımıza geçelim.

 

One Piece Yeni İmparator Monkey D Luffy [Çeviri]

Bütün Kek Adası Ark şimdi sona ermiştir. Hasır Şapkalar, Bütün Kek Adası Topraklarından başarılı bir şekilde kaçmayı başarırken Jinbe, Güneş Korsanları ve Germa 66, Big Mom Korsanları ile savaşmaya devam ediyor.

all cake island warBütün Kek Adası’ndan kaçıştan sonra, Sunny’deki Hasır Şapkalar, Luffy’nin son zamanlardaki olaylarını (Dressrosa dahil) detaylandıran bir gazete aldı.

one piece manga 903

Onun yeni ödülünü Big Mom’ın topraklarını istila etmesinden dolayı 1.500.000.000 Beli’ye ulaştı , Tatlı Komutanlarından (Cracker ve Katakuri) iki tanesini yenerek, suikast girişiminde bulundu ve 5000 kişilik bir filonun lideri olan Hasır Şapka Büyük Filo tüm dünyaya duyuruldu. Yani, artık Hasır Şapka Büyük Filo’sunu dünya hükümeti de biliyor. Burada şöyle bir soru geliyor aklımıza… Düğün davetlilerinden olan Morgans, bu büyük filonun varlığından nasıl haberdar oldu. Bildiğimiz kadarı ile bu filoyu sadece filodakiler biliyordu. Bu sorunun cevabını ne zaman alacağız bilemiyorum  ama artık bir sır değil. Tabi ki bu gazeteci Morgans olayları abartarak yazdığından dolayı Luffy’nin ödülü rekor bir artış gösterdi .

Straw-Hat-Grand-Fleet

Bu artış miktarı, şimdiye kadar görülen en büyük ödül artışıdır. Luffy, şu an serideki en yüksek ödül kazanmış durumda ve şu an küresel basında “ Beşinci İmparator” olarak görülüyor .

beşinci imparator yonko

Bu haberi okurken görülenler arasında Dalton ve Dr.Kureha, Sakura Krallığı, Crocodile, Cavendish, Bartolomeo, Firetank Korsanları ve Prenses Vivi bulunuyor.

one piece chapter 903 reverie

Yonko’ların tamamı gazeteyi okudu. Kaido, operasyonlarını mahveden korsanın Big Mom’ın topraklarında olduğu için çok sinirlendi.

one piece 903 kaido

Karasakal ise, Luffy’nin bir Yonko olarak adlandırılması için biraz erken olduğunu söyledi.

kurohige read newspaper

Morgans haberleri çok abartarak yazdığından dolayı Big Mom aşırı derecede sinirlendi. Big Mom, asla yenilmediğini ve Luffy ve Morgans’ın arkalarını kollamaları gerektiğini söyleyerek intikam yemini etti.

big mom tottoland

Ve bu sahnelerden en güzeli ise Shanks’ın yakında tekrar görüşebileceklerini söylemesiydi. Bizlerde o günü sabırsızlıkla bekliyoruz. :D

one piece 903 shanks

Morgans’ın Haberleri

One Piece Yeni İmparator Monkey D Luffy

Şimdi Morgans’ın yaptığı habere bir göz atalım. Morgans öncelikle Luffy’nin Big Mom’ı yendiğini söyledi. Yani dünya Luffy’nin bir yonko devirdiğini düşünüyor. Dünyanın buna inanmasında Luffy’in geçmişte ezdiği düşmanların çok büyük etkisi var. Diğer bir açıdan baktığımızda Luffy resmen bir Shichibukai bükücü oldu.  :D

Şimdi One Piece Manga 903. Bölüme bir göz atalım.

One Piece Manga 903. Bölüm

Bu suikast girişiminin liderinin Luffy ‘olduğunu söylemiş. Aslında öyle değildi…

One Piece Manga 903. Bölüm

Sanji’nin gerçek adı ortaya çıktı. Sanji’nin ödülünün artmasındaki sebeplerden biriside şeytani ordu Germa 66 ile olan bağlantısı olduğunu düşünüyorum.

One Piece Manga 903. Bölüm

Emrine aldığı büyük filo, Ateş Yumruk Ace ve Devrim Ordusunun ikinci adamı olan Sabo ile kardeş olduğu da tüm dünyaya yayıldı. Ödül artışındaki etmenlerden. Ayrıca Devrim Ordusunun lideri olan Monkey D. Dragon Luffy’nin babası olduğunu herkes biliyordu.

One Piece Manga 903. Bölüm

Bu kareye baktığımızda ise Germa 66, Güneş Korsanları, Tank Ateşi korsanlarını da emri altına almış olarak söylenmiş. Normalde durum böyle değildi.

One Piece Manga 903. Bölüm

Cracker’i yendiği doğru ama teknik olarak Katakuri’yi yenemedi. Durumun aslı berabere kalmışlar ve dövüşleri daha sonraya saklamışlardı. Ve yine teknik olarak ortada bir zafer yoktu. Gerçekler Sanji’yi geri almaktı. Ancak Morgans durumu Luffy’nin zaferi olarak gösterdi ve kendi kendine Luffy’i beşinci imparator olarak lanse etti.

Sonuç Olarak

Buradan anladığımız kadarı ile Morgans’ında kendi amaçları var. Tüm bu haberleri de bu gizli amacına yönelik yaptı. Tabiki diğer sebebi ise ünlü olması. Bu denli büyük bir haberi yapabilmiş olması, kendi namını da büyütmüştür. Tabi insanların buna inanmış olmasının tek sebebi haberi yapan kişinin Morgans olması değil….

Crocodile, Gecko Moria, Doflamingo’yu yaptığı dövüşlerle yendi. Ayrıca Boa Hancock şuan da Luffy’nin tarafında. Eski Shichibukai Jinbei de, artık Luffy’nin tayfasında… Bütün bu olaylara baktığımızda insanların Luffy’i beşinci imparator olarak görmesi çok normal değil mi?. Ayrıca Luffy’nin arkadasında o kadar büyük bir filo olması, insaların bu düşüncesini daha da pekiştirecek cinsten.

Diğer yönden bende Karasakal ile aynı düşüncedeyim. Luffy’nin bir yonko olması için henüz erken. En azından Kaido’yu devirmesinden sonra bir yonko olarak anılmasını tercih ederim.


One Piece Yeni İmparator Monkey D Luffy [Çeviri] , yazımda bu kadar dostlar.  Diğer anime yazıları ve one piece yazılarında görüşmek üzere…

NOT: Morgans’ın Haberleri kısmına kadar çeviri yazısıdır. Sonrasındaki yazılar bana aittir.

Animeler hakkındaki tüm yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

One Piece Yazıları hakkındaki diğer tüm yazılarım için tıklayabilirsiniz.

Kaynak http://www.opfanpage.com/2018/04/29/the-new-crowned-5th-yonko/

Takipte ve Sağlıcakla Kalın. ?

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)

Yorumlar (6)

Popüler Yorumlar
  1. Katakuri ile düello yaptılar. Düelloda iki taraf da devrildiyse ilk kalkan kazanıyor. Yani teknik olarak luffy düelloyu kazandı kata da saygımızı kazandı.

  2. Luffy yonkou ilan edildiyse ölüm haberi demektir.

  3. Aynen öyle. Kaldı ki daha sonra tekrar savaşacaklar. Bence aralarında iyi bir arkadaşlık bile olabilir ilerleyen zamanlarda.

  4. Morgansın luffynin filosu olduğunu nereden öğrendiği bölüm içinde tam söylenmese de 878. Bölümde cavendish’in biriyle röportaj yaptığını gösteriyorlar çok yüksek ihtimalle cavendishin anlattı

Yapılan Yorumlar
  1. Katakuri ile düello yaptılar. Düelloda iki taraf da devrildiyse ilk kalkan kazanıyor. Yani teknik olarak luffy düelloyu kazandı kata da saygımızı kazandı.

  2. Luffy yonkou ilan edildiyse ölüm haberi demektir.

  3. Morgansın luffynin filosu olduğunu nereden öğrendiği bölüm içinde tam söylenmese de 878. Bölümde cavendish’in biriyle röportaj yaptığını gösteriyorlar çok yüksek ihtimalle cavendishin anlattı

  4. hocam gear 5 ile ilgili bilgileri paylaşırmısnız ?
    anime bölümünde kaçıncı bölüm olacak merak ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.