İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Anime - Manga

One Piece – Ace’in Şapkası [Teorisi ve Gerçeği]

One Piece – Ace’in Şapkası [Teorisi ve Gerçeği]
+ - 0

One Piece – Ace’in Şapkası [Teorisi ve Gerçeği], yazım ile devam ediyorum yazılarıma. Uzun zamandır animeler hakkında yazılar yazmıyordum. Sürekli olarak eğitim dersleri yayınlamanın dışında birazda hobilerimi konu alan yazılara yer vermeye başlayacağım. Biraz kafamız dağılsın. Hayat sadece işten ibaret değil. Neyse devam edelim…

One Piece – Ace’in Şapkası [Teorisi ve Gerçeği]

Sizleri bilemem ama ben her zaman Ace’in şapkasının *nedenini merak etmiştim. Çünkü biliyorum ki Oda Eiichiro sırları seven bir adam ve en ufak şeylerin bile arkasında sırlar bırakabiliyor. Durum böyle olunca insan meraklanıyor. En azından ben merak ediyorum.

Bu konuyu biraz araştırdığımda direk Oda Eiichiro’nun işin aslını anlattığı bir yazı buldum. Bu yazı ingilizce ve bende Türkçe’ye çevirmek istedim.

Bu şapkayı merak eden tek kişi ben olmadığımdan dolayı birileri bunu SBS ‘de Oda Eiichiro’ya sormuş.

Soru: Selamlar, Odacchi sensei. Tünaydın(?). Bir sorum var. Portgas D. Ace’in taktığı şapka üzerindeki ifadelerin anlamları nedir? Benim anladığım kadarı ile:

☹: Bu dünyada doğmam benim için uygun muydu?

☺: Tayfam ile tanışma, Luffy ve Sabo’nun beni çok sevmesi… Doğduğuma sevindim.

Anlamlarına mı geliyor?

Teşekkürler.

portogas d ace

Ya da Ace’in sorusunu ve bulduğu “Cevap” ı belirtecek bir şey mi? Hayır, öyle olmalı! Ace ölmeden önce son sözlerini söylediğinde, yüz ifadeleri şapkayla aynıydı. 

 

Oda’nın cevabı ise şöyle;

Hmm, anlıyorum. Bu konuda epeyce soru aldım. Bu “işaretler” ve “son ifadeler”, hm. Onlar aynı. Ben de ilk başta bunu söylediğimde şok oldum. (Haha) Komik olan, tesadüfün bu kadar olması, gerçek oldu. O zaman, Ace ilk tanıtımını yaptığında, bu dostumun kaderinin içimde ne olacağı hakkında bir tür fikir vardı, ama bu işaretler sadece eski aksesuarlardı ve bu yüzden hiçbir zaman derin bir anlam düşünmedim. Ve Ace’nin ölürken ki ifadeleri, ben sadece bunun alakalı olacağını düşündüm ve bu iki paneli yan yana çizdim.

Gerçekçi olarak, acı, yanma, acı verme, kötü hissetme ve ölmek istemeyen yüzü. Yine de pişmanlık duyma duygusu. Muhtemelen Luffy’ye gerçekte nasıl hissettiğini söylemeye çalıştı. Ve onun sözleri ise bu gülüşüydü.Bir kişi ağlayan bir bebeği kucakladığında, her zaman gülümser, değil mi? Bununla aynı. Kişinin gülümsemesini istediği için sonunda huzurlu bir gülümsemeyle ölür ve bence bize nezaketini gösterir. Bunu düşünerek o panelleri çizdim. Ah- açıklama biraz uzun sürdü-. Her neyse, şaşırtıcı, hepiniz bu şeyi nasıl farkettiniz?


Gördüğünüz gibi SBS ‘de sorulan bir soru ve Oda’nın verdiği cevap böyleydi. Aslında şapkanın arkasında derin bir anlam yok ancak yine de bir hikayesi var denebilir. Ve bu az sayıda kişi tarafından da sorulmamış. Belli ki Oda bu konuda çok fazla soru almış.

One Piece – Ace’in Şapkası [Teorisi ve Gerçeği] yazımız da bu kadar arkadaşlar. Bu gibi One Piece yazılarının devamı gelmeye devam edecek. En sevdiğim seri olan One Piece hakkında yazılar yazmak gerçekten hoşuma gidiyor.

Diğer yazılarımız da görüşmek üzere.

One Piece hakkındaki diğer yazılarım için tıklayabilirsiniz.

Sağlıcakla ve takipte kalın. ;)

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)