İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. İnternet

HTTP Durum Kodlarının Listesi

HTTP Durum Kodlarının Listesi
HTTP Durum Kodlarının Listesi
+ - 0

Merhaba. Bu yazımızda HTTP Durum Kodlarının Listesi konusunu inceleyeceğiz.  Durum kodları, bir istemcinin sunucuya yaptığı isteğe yanıt olarak bir sunucu tarafından verilir . IETF Yorum İsteği’nden (RFC’ler), diğer spesifikasyonlardan ve HTTP’nin bazı yaygın uygulamalarında kullanılan bazı ek kodlardan kodlar içerir . Durum kodunun ilk basamağı, beş standart yanıt sınıfından birini belirtir. Gösterilen isteğe bağlı mesaj cümleleri tipiktir, ancak insan tarafından okunabilen herhangi bir alternatif sağlanabilir veya hiç sunulmayabilir.

 

HTTP Durum Kodlarının Listesi

Tüm HTTP yanıt durum kodları, beş sınıfa veya kategoriye ayrılmıştır. Durum kodunun ilk hanesi yanıtın sınıfını tanımlarken, son iki hanenin herhangi bir sınıflandırma veya sınıflandırma rolü yoktur. Standart tarafından tanımlanan beş sınıf vardır:

  • 1xx bilgilendirme yanıtı – talep alındı, süreç devam ediyor
  • 2xx başarılı – istek başarıyla alındı, anlaşıldı ve kabul edildi
  • 3xx yeniden yönlendirmesi – isteğin tamamlanması için daha fazla işlem yapılması gerekiyor
  • 4xx istemci hatası – istek hatalı sözdizimi içeriyor veya yerine getirilemiyor
  • 5xx sunucu hatası – sunucu görünüşte geçerli bir isteği yerine getiremedi

 

Bilgilendirici bir yanıt, isteğin alındığını ve anlaşıldığını gösterir. Talep işleme devam ederken geçici olarak verilir. Müşteriyi son bir yanıt beklemesi konusunda uyarır. Mesaj, yalnızca durum satırından ve isteğe bağlı başlık alanlarından oluşur ve boş bir satırla sonlandırılır. HTTP/1.0 standardı herhangi bir 1xx durum kodu tanımlamadığından, sunucular deneysel koşullar dışında HTTP/1.0 uyumlu bir istemciye 1xx yanıtı göndermemelidir.

 

1xx Bilgilendirme Yanıtı ( Informational Response ) — 1** HTTP Durum Kodlarının Listesi

100 Devam (Continue)

Sunucu, istek başlıklarını almıştır ve istemci, istek gövdesini göndermeye devam etmelidir (bir gövdenin gönderilmesi gereken bir istek durumunda; örneğin, bir POST isteği). Uygunsuz başlıklar nedeniyle bir istek reddedildikten sonra sunucuya büyük bir istek gövdesi göndermek verimsiz olacaktır. Bir sunucunun isteğin başlıklarını kontrol etmesi için, bir istemcinin ilk isteğinde bir başlık olarak Expect: 100-continue göndermesi ve gövdeyi göndermeden önce yanıt olarak bir 100 Continue durum kodu alması gerekir. İstemci 403 (Yasak) veya 405 (Yönteme İzin Verilmiyor) gibi bir hata kodu alırsa, isteğin gövdesini göndermemelidir. 417 Beklenti Başarısız oldu yanıtı, sunucunun beklentileri desteklemediğini gösterdiğinden (örneğin, HTTP/1.0 sunucularında durum böyledir), isteğin Beklenti başlığı olmadan tekrarlanması gerektiğini belirtir.

101 Anahtarlama Protokolü (Switching Protocols)

İstek sahibi, sunucudan protokolleri değiştirmesini istedi ve sunucu bunu yapmayı kabul etti.

102 İşleme (WebDAV; RFC 2518) (Processing (WebDAV; RFC 2518))

Bir WebDAV isteği, dosya işlemlerini içeren ve isteğin tamamlanması uzun zaman alan birçok alt istek içerebilir. Bu kod, sunucunun isteği aldığını ve işlemekte olduğunu ancak henüz yanıt alınamadığını gösterir. Bu, istemcinin zaman aşımına uğramasını ve isteğin kaybolduğunu varsaymasını engeller. Durum kodu kullanımdan kaldırıldı.

103 Erken İpuçları (RFC 8297) (Early Hints (RFC 8297))

Son HTTP mesajından önce bazı yanıt başlıklarını döndürmek için kullanılır.

 

 

2xx Başarılı (2xx Successful) — 2** HTTP Durum Kodlarının Listesi

Bu durum kodları sınıfı, müşteri tarafından talep edilen eylemin alındığını, anlaşıldığını ve kabul edildiğini gösterir.

200 Tamam (OK)

Başarılı HTTP istekleri için standart yanıt. Gerçek yanıt, kullanılan istek yöntemine bağlı olacaktır. Bir GET isteğinde yanıt, istenen kaynağa karşılık gelen bir varlık içerecektir. Bir POST isteğinde yanıt, eylemin sonucunu açıklayan veya içeren bir varlık içerecektir.

201 Oluşturuldu (Created)

İstek yerine getirildi ve yeni bir kaynağın oluşturulmasıyla sonuçlandı.

202 Kabul Edildi (Accepted)

Talep işlenmek üzere kabul edildi, ancak işlem tamamlanmadı. İsteğe göre sonunda harekete geçilebilir veya geçilmeyebilir ve işleme gerçekleştiğinde izin verilmeyebilir.

203 Yetkili Olmayan Bilgi (HTTP/1.1’den beri) (Non-Authoritative Information (since HTTP/1.1))

Sunucu, kaynağından 200 OK alan, ancak kaynağın yanıtının değiştirilmiş bir sürümünü döndüren dönüştürücü bir proxy’dir (örneğin bir Web hızlandırıcı).

204 İçerik Yok (No Content)

Sunucu, isteği başarıyla işledi ve herhangi bir içerik döndürmüyor.

205 İçeriği Sıfırla (Reset Content)

Sunucu, isteği başarıyla işledi, istek sahibinden belge görünümünü sıfırlamasını istedi ve herhangi bir içerik döndürmedi.

206 Kısmi İçerik (Partial Content)

Sunucu, istemci tarafından gönderilen bir aralık başlığı nedeniyle kaynağın yalnızca bir kısmını (bayt sunumu) teslim ediyor. Aralık başlığı, HTTP istemcileri tarafından kesintiye uğramış indirmelerin sürdürülmesini sağlamak veya bir indirmeyi birden çok eşzamanlı akışa bölmek için kullanılır.

207 Çoklu Durum (WebDAV; RFC 4918) (Multi-Status (WebDAV; RFC 4918))

Takip eden mesaj gövdesi, varsayılan olarak bir XML mesajıdır ve kaç tane alt isteğin yapıldığına bağlı olarak bir dizi ayrı yanıt kodu içerebilir.

208 Halihazırda Raporlandı (WebDAV; RFC 5842) (Already Reported (WebDAV; RFC 5842))

Bir DAV bağlamasının üyeleri, (çoklu durum) yanıtının önceki bir bölümünde zaten numaralandırılmıştır ve yeniden dahil edilmemektedir.

226 IM Kullanıldı (RFC 3229) (IM Used (RFC 3229))

Sunucu, kaynak için bir isteği yerine getirdi ve yanıt, geçerli örneğe uygulanan bir veya daha fazla örnek düzenlemesinin sonucunun bir temsilidir.

 

 

3xx Yeniden Yönlendirme (Redirect) — 3** HTTP Durum Kodlarının Listesi

Bu durum kodu sınıfı, istemcinin isteği tamamlamak için ek işlem yapması gerektiğini belirtir. Bu durum kodlarının çoğu URL yönlendirmesinde kullanılır.

Bir kullanıcı aracısı, yalnızca ikinci istekte kullanılan yöntem GET veya HEAD ise, kullanıcı etkileşimi olmadan ek eylemi gerçekleştirebilir. Bir kullanıcı aracısı, bir isteği otomatik olarak yeniden yönlendirebilir. Bir kullanıcı aracısı, döngüsel yönlendirmeleri önlemek için algılamalı ve müdahale etmelidir.

300 Çoktan Seçmeli (Multiple Choices)

İstemcinin seçebileceği kaynak için birden çok seçeneği belirtir (aracı güdümlü içerik anlaşması aracılığıyla). Örneğin, bu kod birden fazla video formatı seçeneği sunmak, farklı dosya adı uzantılarına sahip dosyaları listelemek veya kelime anlamında anlam ayrımı önermek için kullanılabilir.

301 Kalıcı Olarak Taşındı (Moved Permanently)

Bu ve gelecekteki tüm istekler, verilen URI’ye yönlendirilmelidir.

302 Bulundu (Önceden “Geçici olarak taşındı”) (Found (Previously “Moved temporarily”))

İstemciye başka bir URL’ye bakmasını (göz atmasını) söyler. HTTP/1.0 spesifikasyonu (RFC 1945), istemcinin aynı yöntemle geçici bir yeniden yönlendirme gerçekleştirmesini gerektiriyordu (orijinal açıklama ifadesi “Geçici Olarak Taşındı” idi), ancak popüler tarayıcılar, yöntemi GET olarak değiştirerek 302 yönlendirmeleri uyguladı. Bu nedenle HTTP/1.1, iki davranış arasında ayrım yapmak için 303 ve 307 durum kodlarını ekledi.

303 Diğer’e Bakın (HTTP/1.1’den beri) (See Other (since HTTP/1.1))

İsteğe verilen yanıt, GET yöntemi kullanılarak başka bir URI altında bulunabilir. Bir POST’a (veya PUT/DELETE) yanıt olarak alındığında, istemci, sunucunun verileri aldığını varsaymalı ve verilen URI’ye yeni bir GET isteği göndermelidir.

304 Değiştirilmemiş (Not Modified)

Kaynağın, If-Modified-Since veya If-None-Match istek başlıkları tarafından belirtilen sürümden bu yana değiştirilmediğini gösterir. Böyle bir durumda, istemcinin önceden indirilmiş bir kopyası hâlâ olduğundan, kaynağı yeniden iletmeye gerek yoktur.

305 Proxy Kullan (HTTP/1.1’den beri) (Use Proxy (since HTTP/1.1))

İstenen kaynak, yalnızca adresi yanıtta sağlanan bir proxy aracılığıyla kullanılabilir. Güvenlik nedeniyle, birçok HTTP istemcisi (Mozilla Firefox ve Internet Explorer gibi) bu durum koduna uymaz.

306 Proxy Değiştir (Switch Proxy)

Artık kullanılmadı. Başlangıçta “Sonraki istekler belirtilen proxy’yi kullanmalıdır” anlamına geliyordu.

307 Geçici Yönlendirme (HTTP/1.1’den beri) (Temporary Redirect (since HTTP/1.1))

Bu durumda istek başka bir URI ile tekrarlanmalıdır; ancak, gelecekteki istekler yine de orijinal URI’yi kullanmalıdır. 302’nin tarihsel olarak nasıl uygulandığının aksine, orijinal istek yeniden yayınlanırken istek yönteminin değiştirilmesine izin verilmez. Örneğin, bir POST isteği başka bir POST isteği kullanılarak tekrarlanmalıdır.

308 Kalıcı Yönlendirme (Permanent Redirect)

Bu ve gelecekteki tüm istekler, verilen URI’ye yönlendirilmelidir. 308, 301’in davranışına paraleldir, ancak HTTP yönteminin değişmesine izin vermez. Bu nedenle, örneğin, kalıcı olarak yeniden yönlendirilen bir kaynağa form göndermek sorunsuz bir şekilde devam edebilir.

 

 

4xx İstemci Hatası (Client Error) — 4** HTTP Durum Kodlarının Listesi

Bu durum kodu sınıfı, hatanın istemciden kaynaklandığı durumlar için tasarlanmıştır. Bir HEAD isteğine yanıt verme durumu dışında, sunucu, hata durumunun açıklamasını ve bunun geçici mi yoksa kalıcı bir durum mu olduğunu içeren bir varlık içermelidir. Bu durum kodları, herhangi bir istek yöntemi için geçerlidir. Kullanıcı aracıları, dahil edilen herhangi bir varlığı kullanıcıya göstermelidir.

400 Hatalı İstek (Bad Request)

Sunucu, belirgin bir istemci hatası (ör. hatalı biçimlendirilmiş istek sözdizimi, çok büyük boyut, geçersiz istek mesajı çerçevesi veya aldatıcı istek yönlendirmesi) nedeniyle isteği işleyemez veya işlemeyecektir.

401 Yetkisiz (Unauthorized)

403 Forbidden’a benzer, ancak özellikle kimlik doğrulamanın gerekli olduğu ve başarısız olduğu veya henüz sağlanmadığı durumlarda kullanım içindir. Yanıt, istenen kaynak için geçerli bir sorgulama içeren bir WWW-Authenticate başlık alanı içermelidir. Bkz. Temel erişim kimlik doğrulaması ve Özet erişim kimlik doğrulaması. 401 anlamsal olarak “yetkisiz” anlamına gelir, kullanıcının hedef kaynak için geçerli kimlik doğrulama bilgileri yoktur.
Bazı siteler, web sitesinden (genellikle web sitesi etki alanından) bir IP adresi yasaklandığında ve bu belirli adresin bir web sitesine erişmesine izin verilmediğinde hatalı bir şekilde HTTP 401 yayınlar.

402 Ödeme Gerekli (Payment Required)

Gelecekte kullanılmak üzere rezerve edilmiştir. Asıl amaç, bu kodun, örneğin GNU Taler tarafından önerildiği gibi, bir tür dijital nakit veya mikro ödeme planının bir parçası olarak kullanılabilmesiydi, ancak bu henüz gerçekleşmedi ve bu kod yaygın olarak kullanılmıyor. Google Developers API, belirli bir geliştirici günlük istek sınırını aştıysa bu durumu kullanır. Bir hesapta arama başlatmak için yeterli para yoksa Sipgate bu kodu kullanır. Shopify, mağaza ücretlerini ödemediğinde ve geçici olarak devre dışı bırakıldığında bu kodu kullanır. Stripe bu kodu, parametrelerin doğru olduğu başarısız ödemeler için kullanır, örneğin bloke edilen hileli ödemeler.

403 Yasak (Forbidden)

İstek geçerli veriler içeriyordu ve sunucu tarafından anlaşıldı, ancak sunucu işlemi reddediyor. Bunun nedeni, kullanıcının bir kaynak için gerekli izinlere sahip olmaması veya bir tür hesaba ihtiyaç duyması veya yasaklanmış bir eyleme teşebbüs etmesi (örneğin, yalnızca bir tanesine izin verilen yerde yinelenen bir kayıt oluşturmak) olabilir. Bu kod genellikle, istek WWW-Authenticate başlık alanı sorgulamasını yanıtlayarak kimlik doğrulama sağladıysa, ancak sunucu bu kimlik doğrulamayı kabul etmediyse de kullanılır. Talep tekrarlanmamalıdır.

404 Bulunamadı (Not Found)

İstenen kaynak bulunamadı, ancak gelecekte kullanılabilir olabilir. Müşteri tarafından sonraki taleplere izin verilir.

405 Yönteme İzin Verilmiyor (Method Not Allowed)

İstenen kaynak için bir istek yöntemi desteklenmiyor; örneğin, verilerin POST aracılığıyla sunulmasını gerektiren bir formdaki bir GET isteği veya salt okunur bir kaynaktaki bir PUT isteği.

406 Kabul Edilemez (Not Acceptable)

Talep edilen kaynak, talepte gönderilen Kabul Et başlıklarına göre yalnızca kabul edilemez içeriği üretebilir. Bkz. İçerik müzakeresi.

407 Proxy Kimlik Doğrulaması Gerekli (Proxy Authentication Required)

İstemci önce proxy ile kimliğini doğrulamalıdır.

408 İstek Zaman Aşımı (Request Timeout)

Sunucu, isteği beklerken zaman aşımına uğradı. HTTP belirtimlerine göre: “İstemci, sunucunun beklemeye hazır olduğu süre içinde bir istek üretmedi. İstemci, isteği daha sonra herhangi bir değişiklik yapmadan TEKRARLAYABİLİR.”

409 Çatışma (Conflict)

Birden çok eşzamanlı güncelleme arasındaki bir düzenleme çakışması gibi, kaynağın mevcut durumundaki çakışma nedeniyle isteğin işlenemediğini belirtir.

410 Gitti (Gone)

İstenen kaynağın daha önce kullanımda olduğunu ancak artık mevcut olmadığını ve tekrar kullanılamayacağını belirtir. Bu, bir kaynak kasıtlı olarak kaldırıldığında ve kaynağın tasfiye edilmesi gerektiğinde kullanılmalıdır. Bir 410 durum kodu aldıktan sonra, müşteri gelecekte kaynağı talep etmemelidir. Arama motorları gibi istemciler, kaynağı dizinlerinden kaldırmalıdır. Çoğu kullanım durumu, istemcilerin ve arama motorlarının kaynağı temizlemesini gerektirmez ve bunun yerine “404 Bulunamadı” kullanılabilir.

411 Uzunluk Gerekli (Length Required)

İstek, istenen kaynağın gerektirdiği içeriğin uzunluğunu belirtmedi.

412 Önkoşul Başarısız (Precondition Failed)

Sunucu, istekte bulunanın istek başlığı alanlarına koyduğu ön koşullardan birini karşılamıyor.

413 Yük Çok Büyük (Payload Too Large)

İstek, sunucunun işlemek istediğinden veya işleyebileceğinden daha büyük. Daha önce RFC 2616’da “İstek Varlığı Çok Büyük” olarak adlandırılıyordu.

414 URI Çok Uzun (URI Too Long)

Sağlanan URI, sunucunun işleyemeyeceği kadar uzundu. Genellikle çok fazla verinin bir GET isteğinin sorgu dizesi olarak kodlanmasının sonucu, bu durumda bir POST isteğine dönüştürülmesi gerekir. Daha önce RFC 2616’da “Request-URI Too Long” olarak adlandırılıyordu.

415 Desteklenmeyen Ortam Türü (Unsupported Media Type)

İstek varlığı, sunucunun veya kaynağın desteklemediği bir medya türüne sahip. Örneğin, istemci bir görüntüyü image/svg+xml olarak yükler, ancak sunucu görüntülerin farklı bir biçim kullanmasını gerektirir.

416 Aralık Tatmin Edilemez (Range Not Satisfiable)

İstemci dosyanın bir kısmını istedi (bayt sunumu), ancak sunucu o kısmı sağlayamıyor. Örneğin, müşteri dosyanın, dosyanın sonunun ötesinde kalan bir bölümünü isterse. Daha önce RFC 2616’da “İstenen Aralık Karşılanamıyor” olarak adlandırılıyordu.[

417 Beklenti Başarısız (Expectation Failed)

Sunucu, Beklenti istek başlığı alanının gereksinimlerini karşılayamıyor.

418 Ben bir çaydanlığım (RFC 2324, RFC 7168) (I’m a teapot (RFC 2324, RFC 7168))

Bu kod, 1998’de RFC 2324, Hiper Metin Cezve Kontrol Protokolü’nde geleneksel IETF 1 Nisan şakalarından biri olarak tanımlandı ve gerçek HTTP sunucuları tarafından uygulanması beklenmiyor. RFC, bu kodun kahve demlemek için talep edilen çaydanlıklar tarafından döndürülmesi gerektiğini belirtir. Bu HTTP durumu, Google.com’un “I’m a teapot” paskalya yumurtası gibi bazı web sitelerinde paskalya yumurtası olarak kullanılır.Bazen bu durum kodu, daha uygun olan 403 yerine engellenen bir isteğe yanıt olarak da kullanılır. Yasaklı.

421 Yanlış Yönlendirilmiş İstek (Misdirected Request)

İstek, yanıt üretemeyen bir sunucuya yönlendirildi (örneğin, bağlantının yeniden kullanılması nedeniyle).

422 İşlenemeyen Varlık (Unprocessable Entity)

İstek iyi biçimlendirildi ancak anlamsal hatalar nedeniyle takip edilemedi.

423 Kilitli (WebDAV; RFC 4918) (Locked (WebDAV; RFC 4918))

Erişilmekte olan kaynak kilitli.

424 Başarısız Bağımlılık (WebDAV; RFC 4918) (Failed Dependency (WebDAV; RFC 4918))

İstek başarısız oldu çünkü başka bir isteğe bağlıydı ve bu istek başarısız oldu (ör. bir PROPPATCH).

425 Çok Erken (RFC 8470) (Too Early (RFC 8470))

Sunucunun, yeniden yürütülebilecek bir isteği işleme koyma riskini almak istemediğini gösterir.

426 Yükseltme Gerekli (Upgrade Required)

İstemci, Upgrade başlık alanında verilen TLS/1.3 gibi farklı bir protokole geçmelidir.

428 Gerekli Ön Koşul (RFC 6585) (Precondition Required (RFC 6585))

Kaynak sunucu, isteğin koşullu olmasını gerektirir. Bir istemcinin bir kaynağın durumunu ALDIĞI, değiştirdiği ve bu arada bir üçüncü taraf sunucudaki durumu değiştirerek bir çakışmaya yol açtığında onu sunucuya geri KOYDUĞU ‘kayıp güncelleme’ sorununu önlemeyi amaçlamaktadır.

429 Çok Fazla İstek (RFC 6585) (Too Many Requests (RFC 6585))

Kullanıcı, belirli bir süre içinde çok fazla istek gönderdi. Hız sınırlayıcı şemalarla kullanım için tasarlanmıştır.

431 İstek Başlık Alanları Çok Büyük (RFC 6585) (Request Header Fields Too Large (RFC 6585))

Sunucu, tek bir başlık alanı veya toplu olarak tüm başlık alanları çok büyük olduğu için isteği işlemek istemiyor.

451 Yasal Sebeplerle Kullanılamıyor (RFC 7725) (Unavailable For Legal Reasons (RFC 7725))

Bir sunucu operatörü, bir kaynağa veya istenen kaynağı içeren bir dizi kaynağa erişimi reddetmek için yasal bir talep aldı.451 kodu, yeni Fahrenheit 451’e referans olarak seçildi.

 

 

5xx Sunucu Hatası (Server Error) — 5** HTTP Durum Kodlarının Listesi

Sunucu bir isteği yerine getiremedi.

“5” rakamıyla başlayan yanıt durum kodları, sunucunun bir hatayla karşılaştığının farkında olduğu veya isteği yerine getiremeyeceği durumları gösterir. Bir HEAD isteğine yanıt verme durumu dışında, sunucu, hata durumunun açıklamasını içeren bir varlık içermeli ve bunun geçici mi yoksa kalıcı bir durum mu olduğunu belirtmelidir. Aynı şekilde, kullanıcı aracıları dahil edilen herhangi bir varlığı kullanıcıya göstermelidir. Bu yanıt kodları, herhangi bir istek yöntemi için geçerlidir.

500 Dahili Sunucu Hatası (Internal Server Error)

Beklenmeyen bir durumla karşılaşıldığında ve daha fazla özel mesaj uygun olmadığında verilen genel bir hata mesajı.

501 Uygulanmadı (Not Implemented)

Sunucu ya istek yöntemini tanımıyor ya da isteği yerine getirme yeteneğinden yoksun. Genellikle bu, gelecekteki kullanılabilirlik anlamına gelir (örneğin, bir web hizmeti API’sinin yeni bir özelliği).

502 Sunucu Hatası (Bad Gateway)

Sunucu, ağ geçidi veya proxy görevi görüyordu ve yukarı akış sunucusundan geçersiz bir yanıt aldı.

503 Hizmet Kullanılamıyor (Service Unavailable)

Sunucu isteği işleyemez (çünkü aşırı yüklenmiştir veya bakım nedeniyle kapalıdır). Genelde bu geçici bir durumdur.

504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı (Gateway Timeout)

Sunucu, bir ağ geçidi veya proxy görevi görüyordu ve yukarı akış sunucusundan zamanında yanıt almadı.

505 HTTP Sürümü Desteklenmiyor (HTTP Version Not Supported)

Sunucu, istekte kullanılan HTTP sürümünü desteklemiyor.

506 Varyantı da Görüşülür (RFC 2295) (Variant Also Negotiates (RFC 2295))

İstek için şeffaf içerik anlaşması, döngüsel bir referansla sonuçlanır.

507 Yetersiz Depolama (WebDAV; RFC 4918) (Insufficient Storage (WebDAV; RFC 4918))

Sunucu, isteği tamamlamak için gereken temsili depolayamıyor.

508 Döngü Algılandı (WebDAV; RFC 5842) (Loop Detected (WebDAV; RFC 5842))

Sunucu, isteği işlerken sonsuz bir döngü algıladı (208 Zaten Bildirildi yerine gönderildi).

510 Genişletilmemiş (RFC 2774) (Not Extended (RFC 2774))

Sunucunun isteği yerine getirmesi için isteğin daha fazla genişletilmesi gerekir.

511 Ağ Kimlik Doğrulaması Gerekli (RFC 6585) (Network Authentication Required (RFC 6585))

İstemcinin ağ erişimi kazanmak için kimlik doğrulaması yapması gerekir. Ağa erişimi kontrol etmek için kullanılan proxy’leri (örneğin, bir Wi-Fi ortak erişim noktası aracılığıyla tam İnternet erişimi sağlamadan önce Hizmet Şartları’nı kabul etmeyi gerektiren “sabit portallar”) ele geçirerek kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

 

 


HTTP Durum Kodlarının Listesi konusu bu kadardı arkadaşlar. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere…

Dikkat ettiyseniz, önceki bir kaç yazımda kapak görsellerinde SD ile üretilen görselleri kullanıyorum. Bir süredir bilgisayarımda kurulu ve üzerinde çalışmalar yapıyorum. Benim PC’de 4GB belleği olan bir nvidia ekran kartı varken bile istediğim gibi görsel üretebiliyorum. Tek sorun 10+ GB belleği olan ekran kartlarına göre çok daha yavaş olması oluyor.

Web tasarım ve İnternet hakkında daha fazla yazı için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Discord sunucuma katılmayı unutmayın. :D

Teknoloji ve Kodla kalın.

Bu yazıya tepkiniz ne oldu?

Yazar Hakkında

Lise Ağ Sistemleri ve Yönetimi bölümü, üniversite Bilgisayar Programcılığı bölümü Ön Lisans, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans öğrenimi aldım. Askerlik görevimi tamamladım. Uzmanlık alanım; C# ve SQL Programlama dilleri ile müşteri odaklı, kullanıcı dostu ERP ve CRM gibi sistemleri geliştirmektir. Ayrıca şuanda PHP ve MYSQL alanında projeler geliştirmekteyim. C++, Phyton, Xamarin, MVC gibi konuları öğrenmek ve kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. Discord için: https://discord.gg/FBxZeHu9

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)